Appen Lånekoll

Posted on

Consector har släppt appen Lånekoll

Den nya tjänsten Lånekoll är en app som låneförmedlaren Consector har lanserat. Denna app hjälper dig att jämföra och ansöka om olika bolån som finns ute på marknaden. Consector startades år 2014 och efter det tagit in omkring 20 miljoner i riskkapital från olika riskkapitalbolag. Nu kan du enkelt få en snabb översikt över dina lån via appen. Denna app skapades utifrån att det fanns en sådan efterfrågan bland både Consectors kunder men också från andra personer. Denna app gör det enkelt för dig som inte överhuvudtaget är insatt inom finans och lånbranschen att få en förståelse över hur saker och ting fungerar. Du kan dessutom hålla bättre koll på dina egna lån.

Alla lån på ett och samma ställe
Lånekoll laddar nu ner enkelt via din mobila enhet. När appen väl är nedladdad får du ett intro om vad som erbjuds hur du går tillväga. Du skapar dig därefter ett konto och loggar in med ditt BankId, detta för att identifiera dig och säkerställa att du är du. Ett urval av olika banker kommer att listas och du väljer de banker du har lån på som sedan läggs till i boxen “Mina lån” där du får en tydlig och klar översikt av lånen. Det finns ett flertal banker i utbudet och om just din bank ej finns med kan du föra detta vidare till skaparen av appen.

Förutom den enkla översikten över dina lån får du också förslag på hur du kan minska dina lånekostnader. Det är vanligt idag att man har lån på olika banker vilket kan göra det besvärligt att ha koll på de olika räntorna och villkoren, man vill ju inte betala för mycket i onödan. Därför är Lånekoll en smart app där du samlar alla dina lån för att inte missa ränteförändringar och andra viktiga ämnen kring din lånesituation.

Har du lån på flera olika banker är denna app ett suveränt verktyg. Förutom att du kan samla alla dina lån på ett och samma ställe så kan du även ansöka om ett nytt bolån eller ansöka om ett nytt privatlån. Skulle du vilja ansöka om ett nytt bolån blir du hänvisad till ett formulär som du ska fylla i uppgifter som exempelvis vilken typ av bostad du söker, bostadens pris samt andra saker du kräver på din nya bostad. Att ansöka om privatlån i appen är mycket effektivt och snabbt, privatlån kan behövas till olika ändamål exempelvis sjukhusvistelse, renovering eller något annat. Detta är situationer som kan inträffa mycket spontant och där behovet av kapital behövs fort.

Du som endast har ett lån har kanske inte så stor nytta utav appen, men för dig med olika banker och lån är det ett perfekt verktyg att använda sig utav för att inte missa de viktiga förfallodatumen och ränteförändringar som annars kan sätta dig i ekonomisk knipa.

Programvara och design
Lånekoll-appen går hyggligt snabbt att ladda hem eftersom den bara är på 24 MB men ändå håller appen en god effektivitet. Det är en mycket enkel och användarvänlig app som finns tillgänglig i både App Store och Google Play. Det är en bra översikt över appen som inte bara är stilren utan också behaglig att använda. Själva temat är i grönt och vitt med text i boxar.

Fördelar

– Samla alla dina lån tryggt och säkert på ett och samma ställe
– Du får en bättre översikt över dina lån vare sig det är privat- eller bolån
– Direkt från appen kan du göra en ansökning om en lägre ränta
– Snygg design och enkel att använda
– Helt kostnadsfri app

Consector som ligger bakom appen Lånekoll är mycket lyhörda om vad deras kunder har för åsikter. Därefter skapades Lånekoll just för den enkla översikten på dina lån och att du också får hjälp med eventuella nya förhandlingar av dina lån. Så samla dina lån i appen och låt Lånekoll sköta förhandlingen.

Sammanfattning
I det stora hela är Lånekoll, som nämnt tidigare, ett suveränt verktyg för den som har flera lån på olika banker att hålla reda på. Har du många lån kan det bli krångligt att hålla reda på dess betalningsdatum och räntor så därför är det en mycket användbart att nyttja de smarta verktygen i appen. Detta gör att du får en snabb översikt samtidigt som du kan hålla koll på dina lån under alla omständigheter. Samtliga bär med sig mobiltelefonen överallt och har alltid uppkoppling, därför har du tillgång till dina lån hela tiden.

Consector skapade appen just på grund av den stora efterfrågan fanns. Nu kan du på ett enkelt sätt förstå dig på allt vad det innebär med lån. Du får dessutom en tydlig översikt över dina egna lån och du kan ta del av råd när det gäller exempelvis räntor där det finns en förbättringspotential som gör att dina räntor kan bli lägre. Du kan dessutom ta del av olika kalkyler för att snabbt kunna se vad exempelvis din månadsbetalning kommer ligga på om räntan blir lägre. Appen är mycket fördelaktig för dig som har flera lån och vill få en lättbegriplig översikt över samtliga lån, även om långivarna är olika banker.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *